VAŽNO OBAVEŠTENJE  - COVID19

Poštovani,

Ovim putem Vas obaveštavamo da smo zbog uvedenog vanrednog stanja zbog virusa Korona i mi preduzeli određene mere kako bismo zaštitili naše zaposlene i saradnike. 

Od ponedeljka 23.03.2020. zatvaramo naš prodajni centar za posete kupaca u Novoj Pazovi, kao i showroom u Beogradu.

Porudžbine je moguće izvršiti putem: 

  • telefona na broj 022/328-125,
  • e-poštom na info@jaf.rs i
  • putem našeg on-line shopa.

Stojimo Vam na raspolaganju svakog radnog dana u periodu od 07-15h.

Subotu NE RADIMO.

Više informacija možete pročitati na Obaveštenju za kupce

Vaš JAF tim

Cepelin park na krovu Praga

10. мај 2019.

Muzej moderne umetnosti skreće pažnju u Pragu sa izuzetnom instalacijom: drveni cepelin postavljen na krovu.

 

Otvoren 2008. godine, muzej DOX u Pragu predstavlja prostor za istraživanje, prezentaciju i diskusiju u oblastima u kojima umetnost ulazi u dijalog sa drugim intelektualnim disciplinama, kritički sagledavajući aktuelne događaje. Zanimljiva zgrada u severnom centru Češke prestonice nekada je bila proizvodna hala, koja je obnovljena i prilagođena potrebama muzeja.

 

Nakon što je 2008. godine nominovana za evropsku nagradu "Mies van der Rohe", zgrada je takođe privukla pažnju arhitektonskim znancima: reditelju Leošu Valku, zajedno sa arhitektom Martinom Rajnišem, Davidom Kubikom i Zbinekom Šrtekom, postavili su 42m dugu i 10m široka instalaciju od drva u obliku Cepelina na krovu muzeja.

 

 

San o letenju 

Poseban izgled nosi - pošto pripada muzeju umetnosti - određenu simboliku samu po sebi. Cepelini su početkom 20. veka stajali radi idealizacije tehnološkog napretka i dugo očekivanog sna letenja. Sa drvenom konstrukcijom, kreatori ideja su hteli da simbolizuju određenu utopiju ideala. Pošto se roman Gulliverova putovanja smatra prvim primerom utopijske fikcije, Cepelin je dobio ime po njemu.

Više od dve godine, arhitekte su radili sa drvenom građom i  inženjerima na konstrukciji. Filigranski zakrivljene grede i drvene letvice zajedno sa čeličnom armaturom čine telo. Staklena „kapuljača“ štiti od vremenskih nepogoda. Od 10. decembra 2016. Guliver je služio kao čitaonica i prostor za javne rasprave o književnosti.

 

Više informacija možete naći na sajtu muzeja "Dox".

 

Materijal isporučuje JAF:
Češki JAF ogranak Česka Trebova isporučio je 28 m3 profilisanog drveta ariša za ovu izvanrednu instalaciju.