Rezana građa

Imamo decenijsko iskustvo iza nas: Grupa Frischeis već je više od 65 godina aktivna u međunarodnom poslovanju s rezanom građom. Uz veliku posvećenost i apsolutnu stručnost, naš tim stručnjaka ima savršen "nos" koje je drvo pravo za naše kupce i odgovarajuću upotrebu. Kao dobavljač rezane građe široke ponude, Frischeis ima direktan pristup najvažnijim međunarodnim tržištima nabavke: Kupujemo za Vas u najboljim područjima u Evropi i uvozimo kvalitetnu rezanu građu od naših pouzdanih partnera u inostranstvu. 

 


 

Prisutni smo od samog početka
Frischeis je u Evropi lokalno organizovan tamo gde uspevaju veliki resursi drveta. Pratimo lanac isporuke od trupaca u šumi preko proizvodnje u pilanama pa sve do prodaje. Kratko putovanje i kod rezane građe donosi uštede na troškovima što se potom odražava na atraktivnim prodajnim cenama.

Naša specijalnost? Drvna ekspertiza na najvišem nivou ...
Širok spektar evropskog drveta i sibirskog ariša smešten je u St. Marein / Stiria i uvek je dostupan.

Pored toga, u podružnici "J.F.Furnir" u Brašovu u Rumuniji se obrađuje fino drvo iz najboljih evropskih područja u Evropi, što je potvrđeno izuzetnim kvalitetom rumunskog hrasta, jasena, bukve, višnje i javora. Osim jačanja i tehničkog sušenja, izrađujemo specijalne debljine rezane građe i fiksne dimenzije prema specifikacijama kupca. Portfolio grupe Frischeis kreće se od neizlečene ploče do fino dizajnirane palube.

Za nas je uobičajeno...
Uz jaku organizaciju i logistiku Frischeis garantuje brzu dostupnost sa skladišta u svim distribucionim centrima. Čak i kad naši kupci traže nešto posebno: Nabavljamo drvo za više od stotinu posebnih namena – od drveta za glazbene instrumente do industrijskog asortimana kao što su frize i letvice.

65 godina iskustva na tržištu i istinske kompetencije za drvo našim su klijentima od velike koristi…

 

Centralno skladište – proizvodnja

St. Marein (Austrija)

  • 6 000 m³ centralnog kapaciteta sušenja
  • 5 500 m² pokrivenih površina
  • 2 500 m³ kapaciteta blanjanja

Brašov (Rumunija)

  • 30 000 m³ trupaca godišnje
  • 10 000 m³ rezane građe
  • 9 000 m³ centralnog kapaciteta sušenja
  • 3 400 m³ kapaciteta proizvodnje termodrveta
  • 2 500 m³ kapaciteta blanjanja
Termo komora
Termo komora

Termotretirano drvo
Naša usluga. Apsolutni rad po meri.

Rezanje
Rezanje se vrši u našoj pilani u Rumuniji na najsavremenijim mašinama. Proizvode se kako fiksne veličine, tako i posebne debljine.

Termička obrada / parenje / dimljenje
Ovde se vrši pažljiva obrada robe stručnim parenjem ili kuvanjem, po želji i uz termičku obradu ili dimljenje.

Sortiranje

Našu glavnu evropsku drvenu građu sortiramo u tri glavna asortimana prema različitim zahtevima kupaca. Asortimane za prekomorske zemlje možemo odabrati prema zahtevima kupaca.

Krojenje i blanjanje
U našim centrima za obradu pružamo Vam rešenja po meri u različitim dimenzijama i profilima.