MDF i HDF ploče

MDF i HDF - ploče vlaknatice

MDF - ploče vlaknatice srednje gustine
Vlaknaste ploče srednje gustine (MDF - Medium Density Fibreboard) imaju vrlo visoku gustinu i primenjuju se sirove ili oplemenjene za izradu kvalitetnog nameštaja ili enterijera. Omogućeno je profilisanje ivica ili obrada površine.

 

 


Osobine MDF-a:

  • Vrlo dobro profilisanje
  • Visoka poprečna čvrstoća i čvrstoća ivica
  • Vrlo dobra gustina ivice
  • Ravnomerna struktura vlakana
  • Vrlo dobar kvalitet površine
  • Mala bubrenja

Tvrde vlaknatice 
Ploča od tvrdih vlakana proizvodi se mokrim postupkom, kao sirovina koristi se sveže drvo. Zbog primene posebne tehnike u procesu proizvodnje ne koriste se sintetičke smole, te se ploča može slobodno ugraditi u enterijer. Udeo formaldehida odgovara onom u prirodnom drvetu.

Ova je ploča primerena oplemenjivanju površine melaminskom smolom, lakom, folijom i slično. U sirovom je stanju površina ploče s jedne strane glatka, a na drugoj strani je strukturisana. Boja ploče je smeđa. Zaštita ploče sa biovlaknima nije problematična.

HDF - vlaknasta ploča visoke gustine
Vlaknasta ploča visoke gustine – skraćeno HDF (High Density Fibreboard) – sastoji se od drvenih vlakana umočenih u lepak koja se presuju pod pritiskom i dodavanjem toplote u suvom postupku postaju još gušće. Nasuprot tome, ploča s tvrdim vlaknima proizvodi se u vlažnom postupku s više od 20 posto vlage.

Suvo presovane ploče nemaju strukturisanu zadnju stranu, budući da nema ceđenja vode. U skladu s time, one su glatke na obe strane. Upotrebljavaju se najpre kao noseći materijal za visoka opterećenja kod manjih debljina materijala.

 

CNC obrada

Automatizovani procesi garantuju pouzdanu i kvalitetnu izradu svakog komada. Odaberite za sebe Frischeis pločasti materijal - mi ćemo ga oblikovati za Vas.

Sečenje po meri

Garantujemo stopostotno zadovoljstvo pri sečenju Vaših ploča i drvnih materijala.

Upit za konstruktivne ploče

Koji proizvodi Vas zanimaju?
Kontakt
Please confirm that you are not a robot.